Opslaan & delen
Je kunt gevonden literatuur op allerlei manieren opslaan, afhankelijk van je doel. Als je de documenten alleen zelf wilt lezen, kun je de pdf-versie eenvoudigweg in een folder "leesmateriaal" zetten. Als je ze later in een literatuurlijst wilt opnemen, kun je beter een echte reference management tool gebruiken. En als je literatuur met anderen wilt delen, is het handig om een vorm van opslag te kiezen die dat zo makkelijk mogelijk maakt.
Taggen
Door het toevoegen van tags kun je snel en eenvoudig aangeven waar een bestand (zoals bijvoorbeeld een wetenschappelijk artikel) over gaat of waar je het voor zou kunnen gebruiken. Tags zijn handig voor eigen gebruik, maar ook voor anderen waar je je bestanden mee deelt.
Tags van medestudenten kunnen het voor jou makkelijk maken om snel de nuttige documenten uit een lijst gedeelde literatuur te halen, en jij kunt je medestudenten op dezelfde manier helpen.
Lees deze module vanaf Enriching.
|
|
Reviews / Ratings
Naast tags kun je ook reviews (recensies) en ratings (beoordelingen) bekijken om te bepalen of door anderen gevonden publicaties ook voor jou interessant zijn. Ratings worden gebruikt om klanten of gebruikers hun oordeel ergens over te laten geven: van reizen en restaurants tot boeken en muziek.
Hieronder bijvoorbeeld een beoordeling van een boek op Amazon.com
|
De reviewers worden op hun beurt ook weer beoordeeld: |
Tools
Er bestaan heel veel tools voor het opslaan en verwerken van literatuur, dus vergelijk er een paar en kijk welke tool voor jou het beste werkt. Als je je literatuur vanaf het begin gestructureerd opslaat, kan dat je op termijn veel tijd besparen. Je kunt alles makkelijk terugvinden en citeren of parafraseren gaat automatisch en zonder typefouten.
Dit is een korte vergelijking van een aantal tools. Wat geeft voor jou de doorslag?
|